Spitalul Colentina a fost redeschis pentru pacienții non-COVID, pentru a doua oară de la debutul epidemiei de coronavirus în România, realtează realitatea.net

 Vă reamintim că spitalul Colentina a devenit primul spital „generalist” din România transformat în spital de boli infecțioase – spital suport COVID – începând cu data de 16 martie, când toți ceilalți pacienți au început să fie externați, iar cei care mai necesitau o perioadă de internare au fost direcționați către alte spitale.

Pe 16 iulie, el a fost redeschis pentru prima dată după patru luni pentru pacienții non-COVID, dar închis din nou la scurt timp, în urma creșterii numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră.

În prezent, spitalul Clinic Colentina a amenajat un corp de clădire în care continuă îngrijirea pacienților COVID-19 cu afecțiuni acute medicale și chirurgicale.

Înainte de pandemia de COVID-19, în acest spital, cele peste 800 de cadre medicale tratau, anual, peste 200.000 de pacienţi, nu doar din Bucureşti şi Ilfov, ci din întreaga ţară, mai arată sursa citată.