Coordonatorul Direcției de Sănătate Publică București, generalul în rezervă Ionel Oprea, vorbește, în premieră de pregătirea unor secții COVID în spitalele de pediatrie! Șeful DSP lansează un apel către spitalele de pediatrie din Capitală să aibă în vedere locuri suficiente pentru copii și adolescenți infectați cu noul coronavirus. El le cere să pregătească, RAPID, locuri pentru minorii bolnavi de COVID, în perspectiva deschiderii anului școlar. Două săptămâni mai au spitalele din Capitală pentru suplimentarea paturilor COVID pentru copii, potrivit termenului avansat de Oprea.

Apelul vine cu aproape trei săptămâni înaintea deschiderii noului an școlar.

La începutul acestei săptămâni, erau libere doar 12 locuri pentru copii în toată Capitala, a anunțat generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, medic chirurg și secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Total insuficient”, apreciază coordonatorul DSP București, potrivit EuropaFM.

„Ieri (luni, 24 august – n.red.) erau 5 la Balș și 7 la Babeș, parcă, așa am fost informat. Am dat dispoziție să se documenteze clar, să știm din 10 septembrie câte paturi sunt și să cerem acestor spitale să ne spună clar care este capacitatea maximă de izolare a copiilor care, în mod nefericit, vor fi infectați. (…) 

În legătură cu suplimentarea locurilor pentru copii, în eventualitatea infectării unui număr mare de copii, șeful DSP sune că „trebuie să ne gândim și la celelaltespitale de pediatrie din București. De exemplu, la Spitalul Grigore Alexandrescu, care e multipavilionar, putem să discutăm aclo dacă pot pune la dispoziție, la nevoie, un pavilion întreg”. 

Generalul în rezervă Ionel Oprea mai spune că, până la sfârșitul săptămânii viitoare, părinții din București ar putea afla cum s-au pregătit școlile să facă ore.

Șeful DSP București nu recomandă ca elevii din școlile aglomerate să învețe toți odată, la școală: „Nu poți 30 intr-o clasă. Depinde si cât de mare este clasa. Așa cum s-au făcut recomandările, trebuie să se reducă la 15, să respecte distanțarea și o ventialție naturală astfel încât să nu permită transportul virușilor în cantitate mare”, a declarat șeful DSP București.

Medic militar chirurg și secretar de stat în Ministerul Sănătății, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea a coordonat activitatea la Spitalul Județean Suceava timp de o lună, din 7 aprilie, după ce a fost declarat epicentrul focarului de coronavirus din județ. Din 7 august acesta coordonează activitatea DSP București.

Sursa: Realitatea.net