Autorităţile pakistaneze au aprobat lansarea celei de-a treia faze de testare a unui vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de institute chineze, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Potrivit profesorului Hasan Abbas Zaheer, hematolog pentru un partener farmaceutic local, testarea pe mai mult de 10.000 de voluntari va începe în două zile. 

Teste ale vaccinului, dezvoltat de compania biofarmaceutică CanSinoBio şi Institutul de Biotehnologie din Beijing, sunt deja în curs în China, Rusia, Chile şi Argentina, şi vor începe în curând în Arabia Saudită.

Prima şi cea de-a doua fază de testare a vaccinului, încheiate în mai şi iunie, au arătat rezultate promiţătoare, a anunţat Institutul Naţional de Sănătate din Pakistan, care supraveghează procesul.

„Sperăm să finalizăm cea de-a treia şi ultima fază de testare în două luni”, a mai spus profesorul Zaheer. „Dacă totul merge bine, va fi gata pentru distribuţie înainte de sfârşitul anului”, a mai spus el.

Până în prezent, mai multe companii chineze s-au alăturat cursei globale pentru a dezvoltarea unui vaccin în speranţa stopării pandemiei de coronavirus.

Până în prezent, peste 22 de milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19 la nivel mondial, iar 777.751 au murit ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2.