La Maternitatea Odobescu, ce aparține de Spitalul Municipal din Timișoara, au apărut din nou cazuri de infectare cu coronavirus în rândul personalului medical.

Este vorba despre patru cadre medicale, trei asistente și o infirmieră, care au fost depistate cu COVID-19. O singură asistentă are simptome, iar celelalte sunt asimptomatice.

“Sunt patru cadre medicale care fac parte din blocul operator de la sec’ia de Ginecologie. Au fost depistate ca fiind pozitive la coronavirus, una dintre ele anunțase, încă din timpul weekend-ului, pe medicul coordonator al blocului operator că are simptome specifice de COVID-19 și domnia sa a luat decizia corectă de le izola pe toate cele 18 persoane cadre medicale medii care lucrau acolo. Pe toate le-am testat, patru dintre ele sunt pozitive, restul au fost negative și vom repeta testul la sfârșitul acestei săptămâni”, a declarat Daniel Malița, directorul Spitalului Municipal.

Acum, blocul operator funcționează la capacitate redusă, doar pe urgențe.  În primăvară la Maternitatea Odobescu din Timișoara a fost un alt focar, cu peste 25 de paciente și cadre medicale pozitive.

Sursa: Realitatea de Timis