Șase cadre medicale care lucrează în laboratorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost confirmate cu noul coronavirus. Nu se știe deocamdată cum s-au infectat. Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică iar conducerea Spitalului Județean i-a înlocuit pe asistenții bolnavi cu personal de pe alte secții, anunță Ora de Sibiu.

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu spune că activitatea laboratorului pentru teste COVID nu este afectată și sunt prelucrate în continuare toate testele care ajung la SCJU Sibiu. 

Laboratorul nostru funcționează în parametri normali. În locul asistenților bolnavi, au fost repartizați alți asistenți, de pe alte secții ale spitalului. Se lucrează în două ture, ca și până acum, cu cate un medic și două asistente. Este o anchetă epidemologică în desfășurare. Deocamdată nu știm în ce condiții s-au infectat cadrele medicale. Există protocoale, se respectă și de asemenea avem echipamente de protecție”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Liliana Coldea, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Amănunte, AICI.

Sursa: Realitatea de Sibiu