Medicul Virgil Musta de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara spune că, în ultima perioadă, au existat pacienți care au refuzat tratamentul, care au cerut să plece sau chiar vin să anunțe că sunt infectați și pleacă.

“Mai nou sunt pacienți care vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că sunt COVID pozitiv și că ei nu se internează în spital și pleacă. Există un document pe care ei trebuie să îl semneze atâta timp cât s-au prezentat la noi, o declarație pe proprie răspundere că a luat la cunoștință de faptul că, în momentul în care nu se internează, există riscul să evolueze sever boala și să ajungă în forme grave la spital. Ei sunt contagioși în această perioadă a bolii și pot transmite boala altora. Așa că dacă nu rămân în autoizolare la domiciliu, dacă n-au posibilitatea să se autoizoleze, dacă se plimbă cu transportul în comun sau frecventează colectivități și îmbolnăvesc pacienți sunt supuși Codului Penal”, precizează Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Virgil Musta crede că mulți dintre acești oameni sunt frustrați, din cauza restricțiilor la care care a fost populația suspusă, dar datorită cărora pandemia a fost ținută sub control.

Sursa: Realitatea de Timis