Medicul Virgil Musta, cunoscut pentru activitatea pe care o desfășoară în timpul epidemiei de coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, trage un semnal de alarmă referitor la posibilitatea ca pacienții bolnavi sau suspecți de coronavirus care se externeaza pe propria răspundere, profitand de actualul gol legislativ, sa potențeze focare de infecție.

La Timișoara, cazurile nou internate cu coronavirus nu sunt atât de multe ca în alte zone. Totuși, sunt și zile în care numărul crește îngrijorător, așa cum a fost sfârșitul săptămânii trecute, cu șapte noi astfel de îmbolnăviri. Medicul Virgil Musta vine cu o atenționare: 

“Atâta timp cât lumea a început să nu mai respecte, să nu mai creadă în existența virusului, așadar libertate dar fără restricții, există riscul să se reactiveze pandemia și să apară focare. Pe acest fond de creștere a cazurilor a intervenit și decizia Curții Constituționale, iar dacă pacienții nu respectă regula de izolare și nu au responsabilitate vor reprezenta focare de contaminare pentru alții”, spune Virgil Musta.

În acest moment, la spitalul Victor Babeș din Timișoara mai sunt internați 20 de pacienți. Un pacient a solicitat, astăzi, externarea, iar ieri au cerut să fie externați doi pacienți.

Sursa: Realitatea de Timis