Potrivit celor de la New York Post, descoperirea a fost făcută de Thomas Hartung împreună cu colegii săi după ce au analizat potențialele efecte neurologice ale bolii prin injectarea virusului în micile bile neuronale ce sunt cultivate din celulele stem umane.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că neuronii infectați cu virusul prin proteina umană ACE2, s-a înmulțit în interiorul neuronilor.

,,Este cu adevărat esențial să știm că cel mai prețios organ al nostru poate fi direct afectat de virus” a spus Profesorul Hartung, expert în toxicologie la Johns Hopkins, adăugând că încă nu se știe cât de des s-a întâmplat acest lucru la pacienții cu COVID-19.

Acest studiu vizează pacienții cu simptome neurologice, inclusiv cei din zona zero a pandemiei globale cu noul coronavirus. Mai mult de o treime dintre victimele coronavirusului care au fost spitalizate în orașul chinez au prezentat simptome neurologice, inclusiv amețeli, cefalee și convulsii.

Chiar dacă au fost publicate diverse studii despre această afecțiune a creierului, din cauza infecției cu noul virus, nu a fost niciodată clar dacă virusul este capabil să afecteze acest organ, precum și celulele nervoase, sau dacă aceste simptome grave apar din cauza imunității scăzute ale pacienților.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala