Republica Democrată Congo a declarat o nouă epidemie de Ebola, relatează Reuters, citat de Mediafax. ,, Avem o nouă epidemie de Ebola în Mbandaka. Vom trimite foarte rapid vaccinuri și medicamente” a declarat ministrul sănătății Eteni Longondo.

Epidemia a fost confirmată și de directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a spus „Această epidemie ne amintește că COvid-19 nu este singura amenințare cu care oamenii se confruntă.”

Imagine

Potrivit CNN, 5 oameni au murit, iar alți 9 au fost diagnosticați cu acest virus periculos. Cele cinci decese raportate au avut loc între 18 și 30 mai, dar au fost confirmate abia ieri, 1 iunie.

Este a 11-a izbucnire a virusului în Congo. Acesta se transmite prin fluide și are o rată a mortalității de până la 90%.

Virusul care provoacă Ebola este considerat a fi unul dintre cei mai periculoși agenți biologici de pe planetă, având o rată a mortalității de 83-90%.

Virusul -Zaire ebolavirus- a provocat o epidemie de magnitudini importante între 2013-2016 în vestul Africii. Bilanțul: 28.646 îmbolnăviri și 11.323 decese.

Sursa: Realitatea de Diaspora