Noi acuzații la adresa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii! Instituția ar fi făcut jocul Chinei și ar fi luat cu întârziere măsuri pentru limitarea extinderii epidemiei de coronavirus, se arată într-un raport al Serviciilor de Informaţii germane, citat de publicația Der Spiegel. 

Astfel, președintele Chinei, Xi Jinping, l-ar fi sunat personal pe directorul general al OMS și i-ar fi cerut să nu facă publice informații despre transmiterea coronavirusului de la om la om, dar și să amâne avertizarea globală asupra pandemiei cu până la 6 săptămâni, se mai arată în raport.

Discuția telefonică venea la o săptămână după ce OMS anunţa că nu există dovezi că virusul se transmite de la om la om, ca apoi, după o altă săptămână să se răzgândească şi să admită că o astfel de transmitere există, dar este una limitată.

Noul raport apare după ce documente similare ale Departamentului pentru Securiate Internă al SUA, publicate recent, au arătat că amploarea epidemiei de coronavirus a fost ascunsă de autoritățile chineze pentru a-şi face stocuri de materiale de protecţie şi medicamente.

Într-un comunicat, OMS a negat toate acuzaţiile, scrie realitatea.net