15 copii au fost spitalizaţi la New York prezentând un sindrom misterios, posibil asociat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de  primarul Bill de Blasio, care a emis o alertă sanitară de urgenţă, informează realitatea.net Potrivit edilului, patru dintre cei 15 copii au avut rezultate pozitive la testul pentru COVID-19, boala respiratorie provocată de coronavirus, în timp ce şase copii prezentau anticorpi, fapt ce sugerează că aceştia au fost infectaţi la un moment dat cu virusul și s-au vindecat.

”Nu s-a înregistrat nicio victimă încă, dar suntem foarte îngrijoraţi de situaţia pe care o constatăm. (…) Aflăm tot mai multe în fiecare zi despre felul în care COVID-19 afectează organismul. Este o boală crâncenă'”, a scris Bill de Blasio pe contul său de Twitter.

Primarul a sfătuit părinţii să solicite ajutor medical imediat dacă cei mici se confruntă cu febră persistentă, erupţii, dureri abdominale şi vărsături.

”Un sindrom pediatric inflamator multi-sistem, raportat recent de autorităţile din Regatul Unit, este, de asemenea, depistat în rândul copiilor şi tinerilor adulţi din oraşul New York şi din alte regiuni ale Statelor Unite”, a precizat Departamentul de Sănătate al oraşului New York într-un buletin dat publicităţii la începutul acestei săptămâni, adăugând că boala este ”potenţial asociată cu COVID-19”.

Potrivit autorităţilor, copii cu vârste între 2 şi 15 ani au manifestat simptome asociate cu sindromul de şoc toxic sau cu boala Kawasaki, un sindrom vascular rar care apare la copii. Peste jumătate dintre copiii spitalizaţi ”au avut nevoie de susţinerea tensiunii arteriale, iar cinci dintre aceştia au necesitat ventilaţie mecanică”, se arată în buletinul informativ citat.

În prezent, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 1,237,761  în Statele Unite, oraşul New York fiind epicentrul pandemiei de coronavirus din SUA.