O femeie în vârstă de 60 de ani, cu COVID-19, a fost operată de urgență la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Aceasta a fpst al doilea pacient cu coronavirus operat la spitalul ieșean, informează realitateadeiasi.net

„La Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. N. Oblu” Iași a ajuns o pacientă în vârstă de 60 de ani transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași unde de două săptămâni este tratată pentru infecție respiratorie cu virusul COVID-19.

Starea de sănătate a pacientei s-a agravat progresiv, aceasta suferind și de o tumoră cerebrală. În spitalul nostru s-au făcut mai multe investigații neurologice, iar în urma acestora am decis împreună cu echipa medicală să intervenim de urgență pentru a-i salva viața pacientei.

Operația a durat două ore și jumătate și s-a finalizat cu succes. Iar de această dată emoțiile și pentru noi medicii au fost puțin mai mici, acesta fiind cel de-al doilea pacient infectat cu virusul COVID-19 pentru care am intervenit chirurgical în această săptămână. Stresul este însă dublu pentru noi, medicii.

Lucrăm cu echipamente de protecție speciale care ne îngreunază intervenția. În acest moment în Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. N. Oblu” avem șapte pacienți infectați cu virusul COVID-19, iar doi dintre aceștia, cei mai tineri, cu vârste curpinse între 20 și 30 de ani au șanse mari de supraviețuire.

Cu multă admirație și respect doresc să mulțumesc întregului personal medical, medicilor neurochirurgi, medicului anestezist, bioinginerului, asistentelor medicale:

– dr. Marius Dabija, director medical al spitalului

– dr. Cosmin Apetrei, medic specialist neurochirurg

– dr. Răzvan Buga, medic rezident neurochirurg

– dr. Ecaterina Olaru, medic specialist în anestezie”, a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iași.