Vitamina F constă, de fapt, dintr-o grupare de acizi graşi mono şi polinesaturaţi, intrând în componenţa uleiurilor vegetale (acid linoleic, acid linolenic, acid arahidonic).

Aceşti acizi nu pot fi sintetizaţi în organism, fiind obtinuţi din unele produse alimentare şi cunoscuţi sub denumirea de acizi esenţiali. Ei sunt liposolubili, foarte usor oxidabili şi activi numai în prezenţa vitaminelor B6 si E. Vitamina F intră in structura fosfolipidelor si faciliteaza transportul si eficienta utilizare a grasimilor în organism. Este hipocolesterolemică, deci şi antiaterosclerotică, ea constituind şi un factor de creştere şi de susţinere a funcţiei antitoxice a ficatului.

Vitamina F reprezintă grăsimile bune care ajută la buna funcționare a mușchilor și a oaselor, dar îmbunătățește și aspectul pielii. Oricât de mult încercați să evitați grăsimile, corpul are nevoie de ele pentru a supraviețui. Grăsimile saturate sunt dăunătoare, prin urmare, e necesară vitamina F deoarece ajută la menținerea nivelului de grăsime din organism, cu o creștere minimă a caloriilor și beneficii maxime.

Vitamina F sau Omega 6 are numeroase beneficii și este adesea consumată de cei care suferă de boli de piele și de cei cu pielea uscată, de persoanele care prezintă riscuri de boli cardiovasculare, de diabetici și de cei care doresc să-și întărească imunitatea.

Iată beneficiile Vitaminei F!

1. Structurarea celulelor

2. Combate bolile de inimă și diabetul

3. Scade colesterolul rău și tensiunea arterial

4. O piele mai sănătoasă și mai frumoasă

5. Este esențială pentru funcțiile vitale ale corpului

Surse

Sursele naturale de vitamina F sunt semințe de in, dovleac și cânepă, nuci, migdale și alte semințe, pești precum somon, macrou, sardine și ton, avocado, soia și tofu. Uleiul de porumb, de măsline, de arahide, șofran, soia sau floarea soarelui sunt, de asemenea, surse bune de Vitamina F.

Sursa articol tabuhighlife.ro